ΚΛΕΙΣΙΜΟ× Τηλέφωνο: 216 000 9000
ΚΛΕΙΣΙΜΟ× Email: info@masterkek.gr
How to be A Barista Expert (Level I)

Περιγραφή Σεμιναρίου:

Ταξιδέψτε μέσα στην ιστορία του καφέ μαζί με τον master Barista Trainer & Cafe owner, Δημήτρη Χαριτάτο και ανακαλύψτε μαζί μας τις συνταγές για τους πιο υπέροχους παραδοσιακούς καφέδες (Αιγυπτιακό, Ελληνικό, Αιθιοπικό) που έχετε πιει ποτέ. Δημιουργήστε τον πιο τέλειο καφέ φίλτρου ακολουθώντας τα 14 πιο must βήματα και γνωρίστε την μέθοδο του pour over, French press και του σωστού Tamping! Προετοιμασία κρύων και ζεστών ροφημάτων, όπως σοκολάτα, milkshake, χυμοί.

Δημιουργήστε το καλύτερο αφρόγαλα (κρύο – ζεστό) και βρείτε τις διαφορές ανάμεσα στον καφέ Arabica VS Robusta! Μυηθείτε στα μυστικά της άλεσης (μύλος) και προμηθευτείτε με τα καλύτερα αξεσουάρ του επαγγέλματος!

Θα παρακολουθήσετε τεχνικές παρασκευής (espresso, cappuccino, freddo, macchiato, irish και ροφημάτων) και σερβιρίσματος που θα σας αναδείξουν σε έναν επαγγελματία του είδους! Περιλαμβάνεται πρακτική.

Story tips:

  • Τον πρώτο καρπό καφέ τον ανακάλυψε ένας βοσκός και από εκείνη την ημέρα ο καφές κατέχει την πρωτιά του διεθνούς εμπορίου.
  • Γιατροί και φυσικοί το 1400 μ.Χ., χρησιμοποιούν τον καφέ ως φάρμακο
  • Το πρώτο cafe κάνει την εμφάνιση του το 1683 μ.Χ. στην Βενετία
  • Οι Ιταλοί περιγράφουν τα απαραίτητα συστατικά παρασκευής καφέ ως τα 4 Μ
    • Miscela: Το χαρμάνι του καφέ
    • Macinadosatore: Ο μύλος του καφέ
    • Macchina: Η μηχανή espresso
    • Mano: Το χέρι του barista

Θεματικές Ενότητες:

  • Ιστορία του καφέ
  • Ο καφές στην Ελλάδα
  • Παραδοσιακοί καφέδες (ελληνικός, αιγυπτιακός, αιθιοπικός)
  • 14 βήματα για τον τέλειο καφέ φίλτρου
  • Μέθοδος pour over
  • Μέθοδος French press
  • Αξεσουάρ Barista
  • Αποθήκευση καφέ
  • Καθαριότητα
  • Μηχανή εσπρέσο
  • Μύλοι άλεσης
  • To σωστό Tamping
  • Το τέλειο αφρόγαλα (κρύο – ζεστό)
  • Arabica VS Robusta
  • Ροφήματα Κρύα – Ζεστά (σοκολάτα, milkshake, χυμοί κ.α.)
  • Υγειονομικά πρωτόκολλα

Τρόπος παρακολούθησης:

Δια ζώσης: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 25 ωρών
Κόστος: 425€

ή

Online Workshop: 12 ώρες
Κόστος: 145€

Κλείσε θέση: Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για τα τμήματα Μαΐου & Ιουνίου

*Παρέχεται έκπτωση 30% σε ανέργους, σε εργαζόμενους σε αναστολή μέχρι και πρόσφατα, σε σπουδαστές & συνεργάτες της MASTER.
*Θα λάβετε Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης

Εκπαιδευτής Σεμιναρίου:

Δημήτριος Χαριτάτος

Ένας πολυπράγμων άνθρωπος που αγαπά τον χώρο της εστίασης και τον εξιτάρει ο κόσμος των επιχειρήσεων.

Πάθος του ο καφές και οι υπέροχες γεύσεις που τον ακολουθούν. Η πορεία του αξιοσημείωτη, σπουδές Barista και Bcs στο Business Planning, με πάνω από 10 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον χώρο της εστίασης, τον έχουν καταστήσει ως Expert Barista trainer & Business Consultant. Συνδυασμός που τον οδήγησε στην απόφαση να ανοίξει δικό του κατάστημα café στο κέντρο της Αθήνας για να προσφέρει τον καλύτερο καφέ της πόλης.

Και το αποτέλεσμα; Η συνεχόμενη ανοδική πορεία του να τον δικαιώνει!

Ως εισηγητής, μπορεί να προσφέρει πραγματικές γνώσεις και την απαραίτητη τεχνογνωσία του επαγγέλματος ΚΑΙ το σημαντικότερο να μεταφέρει την αγάπη και το πάθος του για τον καφέ σε όποιον το επιθυμεί!

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Δηλώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα έρθουμε άμεσα σε επαφή μαζί σας. Η συμπλήρωση και αποστολή της παρούσας στην MASTER A.E. δεν δημιουργεί καμία υποχρέωση ή δέσμευση συνεργασίας.



Κάντε Like στην σελίδα μας στο FB
Ακολουθήστε μας: Tik Tok / Instagram / Twitter: Master Academy